Kertészek, vigyázat!

Valószínűleg az utolsó dolog, amit egy kertész a kertjébe kíván, az egy félelmetes kígyó, amint hosszan tekereg a növények között. Pedig pontosan ez történt egy ausztrál kertésszel, aki gyanútlanul tett-vett a növényei között, amikor rábukkant az állatra.

Egy Queensland-ben, Ausztráliában élő hobbikertész osztotta meg ezt a képet a facebook-on. A fotón látszólag 6 bájos kis cserépben növögető növényke található. Látszólag. A felhasználó ugyanis arra bíztatta a többieket, hogy nézzék meg alaposabban a fényképet, hátha észreveszik, hogy hol tekereg a hatalmas kígyó. Szinte hihetetlen, hogy egy ilyen pici helyen bújik meg a mintegy 180 cm-es állat.

Szerencsére a képen látható szőnyegmintás piton nem veszélyes az emberre, és csak Ausztrália, Indonézia, Pápua Új-Guinea területein él. Ugyanakkor a marása elég kellemetlen, fájdalmas is lehet, az sem elképzelhetetlen, hogy a városi területeken kisebb háziállatokat kapnak el.

A magyar kertészekre a piton ugyan nem jelent veszélyt, ez a fénykép azért egy jó bizonyítéka annak, hogy a kertészkedés igényel némi körültekintést. Ha nem is egy piton, de darázsfészek például előbukkanhat nem várt helyeken is, úgyhogy legyünk óvatosak.

Ugye közben megtaláltad a kígyót te is a képen?

Forrás: http://www.iflscience.com/