A first lady is szeretne saját zöldségeket termelni.

Milchelle Obama elkötelezett híve volt az egészséges életmódnak, és nem csak a levegőbe beszélt, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy saját zöldségeskertet hozott létre 2009-ben a Fehér Ház kertjében. A korábbi first lady nem csak maga gondozta, de rengeteg kampányba, oktatóprogramba is bevonta a területet, gyerekek hadát látta vendégül akár egy kis kertészkedésre, akár az egészséges étkezésről, mozgásról való beszélgetésre. A kis területen a növények mellett még méhek is élnek.

Fotó: Andrew Harnik

A kis zöldségeskert rengeteg friss zöldséggel, gyümölccsel látta el az elnöki családot és a Fehér Házban élőket, vendégeskedőket. A batátából, répából, salátákból, brokkoliból gyakran jutott a környező konyhákra, karitatív szervezetekhez, non-profit alapítványokhoz is.

A leköszönő elnök felesége nagyon reménykedett abban, hogy a terület, amit saját gyerekeként emlegetett, tovább működhet. Ennek érdekében 2,5 millió $ privát adománnyal is elősegítette, hogy a kertecske fenn maradhasson.

Azóta kiderült, hogy az új first lady, Melania Trump megtartja a fehér házi zöldségeskertet.

“Mint anya és mint az ország first ladyje, Mrs. Trump megőrzi és fenntartja a fehér házi kerteket, különösen a first lady konyhakertjét és a rózsakertet – fogalmazott a CNN-hez eljuttatott közleményében Stephanie Winston Wolkoff, Melania Trump vezető tanácsadója. Mint hangsúlyozta – a kertészkedés a gondoskodás alapjaiba vezet be minket, megtanít az élőlények evolúciójára, miközben arra ösztönöz, hogy tápláljuk elménket, kapcsolódjunk ki és erősítsük a testünket”.

Forrás: www.nola.com