Sokkal fontosabb dolga van a kukorékolásnál.

Egy baromfifarmon született, és alig úszta meg a levesbe kerülést, mivel csirkének vélték – de Louise valójában kakas. Az állat deformált lábakkal született, amelyek megnehezítették a járását. Hátrányból indult, rendesen meg kellett küzdenie a többi madárral, hogy élelemhez juthasson, és kis híján oda is veszett, amikor végre sikerült felhívnia magára a farmon lakó gyerekek figyelmét.

A gyerekek végül meggyőzték a szülőket, hogy Louise-nak egy olyan farmon van a helye, ahol boldogan nőhet fel, mert megkapja azt a segítséget, amire szüksége van. Azt ajánlották, hogy a Sali’s Farm-ra vigyék, ami egy jótékonysági farm, itt olyan gyerekek kaphatnak segítséget a terápiás állatoktól, akiket korábban bántalmazás vagy erőszak ért.

Abban a percben, hogy megérkezett a Sali’s Farm-ra, a vezető asszony nekilátott segítséget szerezni a kakas járásához. Számtalan orvossal, sebésszel, szakemberrel tárgyalt az elszánt nő, de sajnos senki sem tudott segíteni. Végül mégis sikerült megoldást találni: a kakas egy mini kerekesszéket és apró cipőcskéket kapott, hogy ne fertőződjön el a lába a sérülésektől, karcolásoktól. „Az interneten keresgéltem, órákat töltöttem azzal, hogy segítséget találjak Louise-nak, végül felfedeztem egy céget, amelyik madaraknak készít kerekesszéket”- mesélte a farm alapítója, Keryn Denroche.

Fotó: Global BC

A szék legnagyobb része egy puha anyag, amely a mellrészénél tartja a kakast. A két lábának két lukat vágtak az anyagba, amelyhez egy keret kapcsolódik. Négy kereke mellett Lousie két lába is segíti a szerkezetet a mozgásban.

Fotó: Global BC

Most, hogy már könnyen mozog a birtokon, a szárnyas a látogató gyerekek kedvence lett.  Látható fogyatékossága, és akadályokkal teli élete miatt egyből megnyeri azokat a gyerekeket, akik maguk is különböző nehézségeken mentek keresztül.

Louise nehézségei új értelmet nyertek. Mostantól ő segít másokon, igazi terápiás kakas lett belőle.

Forrás: metro.co.uk