Sokat tanulhatunk ettől a kis csőröstől.

Apró, csupasz és már szupersztár az Instagramon: Rhea a „csupasz” afrikai törpepapagáj, a papagájok csőr és tollbetegségében szenved. Ez a vírus tollvesztéssel, karom és csőr-rendellenességgel jár. Rhea-ra nézve viszont egyáltalán nem a betegség jut eszünkbe.

https://www.instagram.com/p/BQQbE_Jj_aV/

Jól nézek ki, mi?

https://www.instagram.com/p/BP-VhSnDF2C/

Az apró szárnyas akkor került reflektorfénybe, amikor Isabelle Eisenmann, egy 23 éves bostoni lány örökbe fogadta, miután a közösségi médiában egy posztban megpillantotta. Eisenmann létrehozott egy Instagram profilt a csupasz madárkának, a többi pedig már történelem. A csőrös több, mint 250 000 követővel rendelkezik.

Ezt a horgolt sátracskát például magyar rajongóktól kapta!

https://www.instagram.com/p/BQeFa4vjMOe/

Noha vannak madarak, akik a fertőzés következtében a csőrüket és a karmaikat is elveszítik, Rhea szerencsésebb, mert csak egy enyhe változatban szenved, mindössze évenkénti vérvételre van szüksége. Még mindig nincsenek tollai, és ezért több réteg pokrócot, pulóvert igényel, hogy ne fázzon.

A színes kötött pulcsikból már egész gyűjteménye van a madárkának

https://www.instagram.com/p/BQYXQR6jNee/

Rhea története az egész világot megmozdította, a Föld különböző pontjairól küldenek neki apró, színes, tündéri kis pulóvereket, amiket saját kézzel kötnek a rajongók. Gazdija minden egyes darabban lefotózza, és nem felejti el megköszönni a kedves ajándékot.

Hát nem imádnivaló? Ez a gyöngyökkel díszített, királyi darab Törökországból érkezett

https://www.instagram.com/p/BQbLSbPjGjx/

Kétségtelen, hogy Rhea jól érzi magát, boldog, annak ellenére, hogy nem úgy fest, mint a többi papagáj.  Ettől a kis önbizalomtól teli madárkától mi is sokat tanulhatunk.

https://www.instagram.com/p/BQTbr7PDKIS/

https://www.instagram.com/p/BPs4bssD4X-/

„Az elfogadás a kulcs, nem számít, hogy külsőre miben különbözöl, gyönyörű vagy. Azt szeretném, ha az emberek ezt tanulnák meg a madár történetéből. Csak mosolyogj, légy boldog és állj pozitívan a dolgokhoz.”- mondta gondoskodó gazdija.

https://www.instagram.com/p/BQMjo83DWx0/

Forrás: CountryLiving