Óvatosan a reform ételekkel is! Éppen most zártak be egy tésztaüzemet

Nem minden kiváló minőségű, ami bio vagy reform!

Sajnos bármennyire is odafigyelünk családunk egészségére, és igyekezünk minőségi élelmiszert választani, nincs garancia arra, hogy biztosan ilyet kapunk. A mai nap sem hozott jó hírt: kiderült, hogy lejárt alapanyagokkal is dolgozott az a reform termékeket előállító tésztaüzem, ahol szeptember végén tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei. Az érintett üzemben gluténmentes tésztákat, például lenmagos-, gesztenyelisztes makarónit, szezámlisztes spagettit és tarhonyát készítettek.

Az ellenőrzés során számos hibára bukkantak a szakemberek. A Pest megyei üzemben zsúfoltság és rendetlenség uralkodott, helytelen tárolást, nagy mennyiségű jelöletlen, lejárt minőség megőrzési idejű terméket találtak, sőt a raktárban rágcsálóürülékre is bukkantak az ellenőrök. A dolgozók több terméknél sem tudták bemutatni a gyártási naplót, míg más esetekben nem tüntettek fel minden alapanyag nyomon követéséhez, beazonosításához szükséges adatot a dokumentumban.

Tésztaüzem

A feltárt hibák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését és több mint 1500 kg alapanyag forgalomból történő kivonását rendelte el.

Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. Az érintett cég adatai elérhetők a jogsértés listán.

Forrás: NÉBIH