Pont úgy festenek, mint az igaziak, de ezek a virágok cukorból készültek

Mérnökből cukrászmester.

Hihetetlen, de 2017-ig Luciana Gonzalez még egy süteményt se sütött és nem szeretett időt tölteni a konyhában sem. A brazil nő élete azonban megváltozott, amikor kiderült, hogy korábbi stresszes, kimerítő életét fel kell adnia. Úgy döntött, hogy újra tanulni fog, kipróbál valami mást, olyasmit, amivel addig nem foglalkozott.

Véletlenül tévedt a gasztronómiai területére, az iskola épp a háza mellett működött.

Addig a nő építészmérnökként dolgozott és olyan stresszes életet élt 5 évig, hogy megbetegedett. Majdnem meghalt, hónapokig nem tudták diagnosztizálni a baját.

Noha nem volt tapasztalata a konyhában, hamar rájött, hogy nem a főzés érdekli, hanem a művészi cukrászkodás. Az iskolában tanulta meg, hogy miként lehet gyönyörű virágokat készíteni cukorból és más cukrászati hozzávalókból.

Érdekes módon a mérnöki háttér sokat segített Lucianának az új karrierjében.

Gyorsan felismerte, hogy a termodinamikai alaptételek tökéletesen alkalmazhatóak a konyhában is és ez segített, hogy megértse, bizonyos hozzávalók miért kerülnek a receptbe, miként teszik jobbá azt. Így szükség esetén helyettesítheti is a hozzávalót, hiszen ismeri a hatásmechanizmust mögötte. Ő maga fejlesztette ki, hogy miként tudja a koreai agyagpasztát bevonni a készítésbe. Ennek alapja rizsliszt és sokkal rugalmasabbá teszi a cukorvirágot, olvadás nélkül.

A múlt évben Luciana Gonzalez volt az első brazil cukrász, aki standot kapott a nemzetközi süteménykiállításon (Cake International), ami a legismertebb és -nívósabb rendezvény ebben a szakmában. Alkalma nyílt bemutatni a hihetetlenül élethű, gyönyörű cukorvirágait és elkápráztatni a látogatókat tehetségével, munkabírásával.

Luciana ebben a szakmában nem csak egyike a legjobbaknak, de egyben sikeres vállalkozó is, könyveket ír, online tanfolyamokat tart és különféle kellékeket árul a boltjában a cukorvirág-készítéshez.

View this post on Instagram

. Hoje se encerra mais um ano ?? Eu só tenho que agradecer pelo ano de 2019, mesmo sendo um ano difícil de muitas perdas e tragédias. Temos que agradecer sempre, a vida nunca será fácil, sempre irão existir problemas, perdas, tristezas, sofrimentos entre outras coisas. Mas ao acordar no dia seguinte teremos novas oportunidades para fazermos uma trajetória diferente, corrigir erros, amar mais, ser mais feliz, ter mais amor ao próximo, evoluir espiritualmente! Foram tantos projetos este ano que nem vou conseguir listar, uma experiência inesquecível cada um deles. Conquistei amigos de verdade, fiquei mais com a minha família. Entro 2020 com uma mudança que me dá medo ? Morar na Inglaterra será um grande passo, sei que já deu certo e que é o melhor para meus filhos. Deus abençoe todos nós ❤️ Feliz Ano Novo a todos ? Estarei sempre aqui quando precisarem de mim. Amo o que faço ❤️ . #cake #cakedecorating #cakeart #cakeartists #confeitaria #sugarcraft #sugarflowersclass #confeitariaartistica #flowers #sugarflowers #lojalucianagonzalez #sugarcraft #liriodapaz #lullycandycorantes #flexartesilicone #lucianagonzalez #anonovo

A post shared by Luciana Bittencourt Gonzalez (@lucianagonzalezsugarflowers) on

Munkáit a honlapján is megcsodálhatjuk: lucianagonzalez.com.br

Forrás: www.odditycentral.com