Soda, a borászat kutyusa szállítja ki a megrendelt palackokat

Különleges kiszolgálás.

Világszerte nagy bajba kerültek a koronavírus-járvány miatt az apró vállalkozások. Egy Maryland állambeli borászatban viszont kreatív megoldást találtak ki a pandémia előidézte helyzet kezelésére.

A Hagerstown-ban működő Stone House Urban Winery borászat szőrös, négylábú „alkalmazottját” veti be annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb érintkezéssel kapják meg továbbra is szeretett boraikat a borrajongók.

Mivel a borászat a jelen körülmények között nem tudja a megszokott módon fogadni és kiszolgálni a vendégeit, a tulajdonos észrevette, hogy Soda, a pince kutyusa szomorkodik. A 11 éves boxer ugyanis megszokta a sürgés-forgást, kedveli az emberek közelségét. Valahányszor nyílt az ajtó, az eb felugrott, hogy üdvözölje az érkezőt.

Március végén végül Yata, a vállalkozás tulajdonosa úgy döntött, hogy a helyzetet kreatív módon oldja meg és vásárolt Soda számára egy, a lovaknál nyeregtáskát. Ezt követően egy posztban tudatta a facebook oldalán, hogy mostantól Soda lesz a kisvállalkozás futárja.

A rendelés telefonon történik, az átvételről is így egyeztetnek. Amikor pedig a parkolóba ér a kedves vendég, jelez a pincészetnek, akik kiküldik a palackokkal Sodát.

A kutyus elképesztően boldog, hogy viszontlátja a régi vendégeket és persze nagyon örül a fontos feladatnak. Az emberek pedig nem találkoznak, tökéletesen betartják a társadalmi távolságtartás előírásait.

Közzétette: Stone House Urban Winery – 2020. március 20., péntek

Yatának még arra is van gondja, hogy ügyeljen rá, hogy a környéken ne legyenek, libák, macskák vagy mókusok, amikor Soda felveszi a mellénykét és útnak indul. Nem lenne jó, ha a kutyus utánuk vetné magát, miközben épp a borok kézbesítésén fáradozik.

Soda nagyon okos, gyakorlatilag mindenféle különleges képzés nélkül képes elvégezni ezt az új munkát. Nagyon úgy fest, hogy még élvezi is az állás betöltését. A cég pedig szintén jól járt, akadnak olyan új ügyfelek, akik csak azért jönnek, hogy megismerkedjenek a híressé vált ebbel.

Hey guys, it's me, Soda, your friendly wino dog. I'm getting pretty bored here with just the Lori's to give me…

Közzétette: Stone House Urban Winery – 2020. március 19., csütörtök

A karantén végén a tervek szerint Soda is nyugdíjba vonul majd. Az idős kutyus talán időnként még vállal majd feladatokat, de biztosan rá fog férni a pihenés!

Forrás: www.today.com