Szenzáció Miskolcon: a virágzó agávé lett a város legnépszerűbb pontja

40 éve várnak a botanikai csodára.

Ilyen sem volt még: az ország több pontjáról kelnek útra azért, hogy egy növényt nézzenek meg Miskolcon! Persze nem akármilyen növényről van szó, ugyanis 40 évet kellett várni arra, hogy végre virágba boruljon az agávé, amely a borsodi város Szeles utcai virágnagykerének udvarán áll.

Köszönjük szépen ezt az ajándékot Andrea Kázsmérnak, aki rendkivüli horgolás technikájával örökítette meg nekünk a miskolci agave-t!

Közzétette: Észak Kelet Flóra Virág & Ajándék Kis és Nagyker – 2017. augusztus 6.

A több méter magas botanikai csoda sárga virágával fogadja a zarándokokat, várhatóan 1-2 hétig.

Elkezdődött a virágzás!!!Az agave az elmúlt hónapokban, hosszasan növesztette szárát és bimbóit. A tegnapi napon a bimbók elkezdtek kinyílni, így mostmár hivatalosan is: VIRÁGZIK A MISKOLCI AGAVE!

Közzétette: Észak Kelet Flóra Virág & Ajándék Kis és Nagyker – 2017. augusztus 3.

A facebookon is ajánlatos nyomon követnünk a virágzást, a hétvégén még érdemes lesz elutaznunk, ha szeretnénk élőben is látni a nem mindennapi növényt!

www.facebook.com/viragmiskolc.hu

Az agávé közel fél évszázadig is fejlődhet, élete során csak egyszer virágzik, az anya­növény az összes energiáját a virágzat kinevelésére fordítja, ezt követően elpusztul. A virágnagykerhez annak idején egy sarj érkezett, most pedig szeretnének eltenni a magokból, hogy megpróbálkozzanak a szaporításával.