Szeretnéd az éjszakát a sziklák felett csüngve egy függőágyban tölteni?

Ház a levegőben.

A ’La Casa en el Aire’ (vagyis a ’Ház a levegőben’) nem mindennapi szállást kínál. A különleges hostel a sziklák tetején, kb. 30 méterrel a talajszint felett emelkedik a kolumbiai hegyekben. Eredetileg fából, bádog tetővel épült ez a Cerro San Vicente sziklához csatlakozó házikó, amely a kávéültetvényekről ismert Abejorral vidék fölé emelkedik.

Már a megközelítése sem egyszerű, csomaggal együtt egy zip-line pályán kell végigcsúszni az érkezőknek.

A házikót számtalan acélsodrony rögzíti, valamint egy hosszú fapalló is segíti a támasztást. Maga a kalyiba 30 méterrel a talaj felett helyezkedik el, 2500 méteres tengerszint feletti magasságban. Egy függőhídhoz csatlakozik, amin végigsétálni szintén nem tűnik laza mókának.

Y esta es la casa en el aire!? Bienvenidos…. Muchos se pregunta: Cómo se ingresa???••• #puentecolgate #lavidaesuna…

Közzétette: La casa en el aire – 2019. január 1., kedd

Vive la vida, vive que se va y no vuelve ??? Los esperamos con mucho. Reservas: whatsapp: +57 3113950269? #medellín #quehacerenmedellin #adventure #lacasaenelaire

Közzétette: La casa en el aire – 2018. szeptember 10., hétfő

Közzétette: La casa en el aire – 2020. február 28., péntek

A világvégi hostel a kolumbiai hegymászó, Nilton López ötlete volt, aki egy régi álmát valósította meg a különleges hellyel. Nagyon büszke arra, hogy a lak fenntartható módon működik, az áramot a napelemek biztosítják, a keletkezett szemetet pedig összegyűjtik és Medellínbe szállítják.

A házikóban lenni és aludni már önmagában is fantasztikus élmény.

Az igazán bevállalósok azonban még a függőágyakat is kipróbálhatják! Napközben pedig lehet zip-lineozni, kötélen himbálózni és természetesen kirándulni a környéken. A házban teljesen felszerelt konyhát találunk, el lehet képzelni, hogy milyen hangulata van itt egy nyáresti vacsorának, tűz mellett borozgatásnak.

@santigarcia11 nos@comparte esa linda imagen… alguien tiene más?

Közzétette: La casa en el aire – 2018. szeptember 28., péntek

Közzétette: La casa en el aire – 2020. február 26., szerda

???‍♀️Espacios para todos los gustos!!! ??‍♀️?

Közzétette: La casa en el aire – 2018. augusztus 20., hétfő

A látogatóknak mindenképpen magukkal kell vinni tartós élelmet, hiszen itt nem lehet csak úgy leugrani tejfölért a sarki boltba. Emellett fejenként min. 5 liter vizet is fel kell cipelni, de alighanem megéri, a különleges élmény kárpótol a fáradozásért.

Közzétette: La casa en el aire – 2020. február 26., szerda

Forrás: www.odditycentral.com, kiemelt kép: Casa en el Aire/Facebook