Thaiföldön betiltották a műanyag zacskókat – talicskába, vödörbe, rizses zsákokba pakolnak a vásárlók

Kreatív újratervezés.

Thaiföldön január 1-jétől a nagyobb áruházakban betiltották az egyszer használatos műanyag zacskókat, 2021-től pedig minden boltban tilos lesz ilyet adni. A vásárlók pedig kreatívnál kreatívabb módokon próbálják megoldani az árucikkek hazahordását. Sorra kerülnek fel az internetre a videók, amelyeken láthatók, hogy gyakorlatilag mindent megragadnak, amibe pakolni tudnak és alkalmas áruszállításra. Ki vödörrel, ki rizses zsákkal érkezik, de akad, aki egyszerűen talicskával fuvarozza haza a nagybevásárlást.

cr. กี้ ภูเนานิล

Közzétette: ROV ไหมละ – 2020. január 2., csütörtök

อืมหือ นี้มันกระเป๋าเดินทางนี้หว่า 55+.cr.Earth'z Athip

Közzétette: ROV ไหมละ – 2020. január 2., csütörtök

รถขนปูนกะมาcr. Thitiwut Varoon, ผู้ใหญ่บ้านฟินแลนด์

Közzétette: ROV ไหมละ – 2020. január 2., csütörtök

A döntés mindenképp üdvözlendő, hiszen egy dán tanulmány szerint ez a leginkább környezetbarát lépés, mert az újrahasználható műanyag zacskót 35-ször, a vászonszatyrot pedig 7100-szor kell újra és újrahasználni ahhoz, hogy a környezeti terhelése alacsonyabb legyen, mint az egyszer használatos, gyenge műanyag zacskónak (víz- és energiafelhasználás szempontjából az előállítás során).

Ami miatt az ember szíve mégis fáj, az az, hogy igencsak egyoldalúnak látszik a tiltás: műanyag zacskó ugyan nincs, de eközben a talicskában sorakozik a rengeteg műanyag csomagolással ellátott áru. Remélhetőleg a plasztikmentesítésnek Thaiföldön is lesz folytatása.

Forrás: Storeinsider