Tündéri, ahogy az anyamedve megmutatja a bocsoknak az úton történő átkelés technikáját

Gyerünk, gyerekek!

Egy esős napon a Great Smoky Mountains National Parkban (USA) kevesebb az autó az utakon, úgyhogy remek alkalom arra, hogy az anyamedve tanítson valami fontosat a bocsoknak.

A felvételen jól látszik, hogy egy magányos macikölyök áll az út közepén, amikor az anyja és testvérei kijönnek az erdőből.

A gondos anya gyorsan kihasználja a lehetőséget, hogy megmutasson valamit a gyerekeknek, mégpedig azt, hogy miként kell villámsebességgel átkelni az úton, és minél előbb elhagyni a veszélyes zónát. A videó arra is kiváló, hogy nekünk, embereknek megmutassa, miért kell fokozott figyelemmel, óvatosan (és nem túl gyorsan) haladni az utakon, különösen ott, ahol vadállatok felbukkanása várható.

Egy másik, hasonló videót Rebecca Connell rögzített, ugyanezen a környéken, ezúttal naposabb időben. Nem tudni, hogy ugyanarról a mackócsaládról van-e szó, vagy egy másikról, de az biztos, hogy a lényeg és a tanítás egyezik. Ezalkalommal az anyamedve vár egy kicsit, amíg mindenki megérkezik, majd gyorsan átvezeti a kölyköket a másik oldalra.

Forrás: www.mnn.com