Valóban beválnak Nostradamus jóslatai 2017-ben?

A misztikus jós az idei évre is jövendölt.

Nostradamus, másnéven Michel de Nostredame francia asztrológus, misztikus jós, híres látnok volt. Bár már 1566-ban meghalt, jóslatai tovább élnek, minden évben előkerülnek és biztosan akad valaki, aki azok alapján meg tudja mondani, hogy mi várható az adott esztendőre. A jóslatok legtöbbször elég homályosak, de éppen ez lehet a titkuk, hiszen annyiféleképpen lehet értelmezni őket.

Íme, a 6 legütősebb jóslata 2017-re!

1. Észak-Korea és Dél-Korea egyesül

Megszületik az Egyesült Korea. A jóslat szerint egy felkelés dönti majd meg Kim Dzsong Un uralmát, aki menedékért Oroszországhoz fordul.

Fotó: www.ytimg.com

2. Jobban elterjed a napenergia használata

2017 végére a világban használt energia legnagyobb része a napenergiából fog származni. Számos ország, pl. India és a skandináv országok élen járnak majd az egyéb energiaforrások kiváltásában.

3. Háborúk és globális felmelegedés

Mint minden évre, Nostradamus erre az esztendőre is háborúkat, lázongásokat vizionál. Jelzi a globális felmelegedést is, ami idén még erőteljesebben fog érvényesülni. Nem maradhat el a terrorizmus és a biokémiai támadások elleni harc sem.

4. A felhő alapú számítástechnika eltűnése

Nostradamus jóslatait értelmezve azt is megmondták, hogy a felhő alapú számítástechnika eben az évben kerül le a porondról. Azaz, várjunk csak… a felhő szó fog lekerülni a megnevezésből…  hm, ez így elég homályos, igaz?

Fotó: www1.pcmag.com

5. Olaszországnak pénzügyi nehézségei támadnak

Gazdasági és pénzügyi nehézségekkel fog megküzdeni Itália. Adósságok, munkanélküliség ad okot a nyugtalanságra. Olaszország lesz az EU nagy pénzügyi válságának központja, így Spanyolország és Görögország átmenetileg kikerül az aggódók fókuszából. Az olasz bankrendszer összeomlása várható, miután a hitelek 18%-a nem teljesíthető.

6. Kína nagyhatalmi pozíciója tovább erősödik

Nostradamus úgy látta, hogy 2017-ben Kína már igazi szuper nagyhatalommá válik. Kína felemelkedése elhomályosítja a többi állam erősödését, hiába fog Brazília és India is felívelő pályára lépni.

Fotó: www.investtaiwanformosa.com