Nem csak az édeset szeretik.

A virágos réthez hozzátartoznak a lepkék, miért ne tartozhatnának hozzá a kertünkhöz is? Etessük őket rendszeresen, és biztosan gyönyörködhetünk a repülésükben!

Saját készítésű etetővel is nekikezdhetünk:

1. Nehéz ellenállni egy tányérnyi gyümölcsnek! A meleg színek különösen vonzzák a pillangókat.

2. Egy szép befőttesüveget is befoghatunk erre a célra. Fúrjunk a fedőjére egy lukat, ebbe tegyünk egy darabka szivacsot, majd az üvegbe egy kis cukros vizet öntsünk.

3. Egy nagy, peremmel rendelkező tányérra akár kis muffin formákban is kitehetjük a pillangók eledelét.

4. Gyöngyökkel díszített madzagon függ ez az egyszerű, mégis dekoratív etető, amihez egy műanyag tányérra van még szükség. Gyerekekkel is könnyen elkészíthető!

5. Mivel a lepkéket vonzza a só, érdemes nekik azt is kitenni. Itt egy nagy üvegtálba tengeri homok, uszadékfa, néhány kagyló és üvegkavics került, majd az egészet némi vízzel öntötték le, hogy kicsit kioldódjon a só.

6. Virágkötészeti drótból is alkothatunk: elég megtekerni, csavarni a drótot, hogy a gyümölcsdarabokat bele tudjuk helyezni.

7. Munkába állíthatunk egy régi kancsót is. Ugye még ismerős ez a makramészerű fonál megoldás, aminek segítségével felfüggeszthetjük egy fára?

8. Lógó szivacsok: egyszerűen áztassuk finomságba a szivacsokat, és már lógathatjuk is fel őket. A finomság pedig lehet egy házi készítésű püré cukorból, túlérett banánból, sörből, szörpből, gyümölcsléből.

Fotó: balconygardenweb.com