Virágrajongók, figyelem: hamarosan nyit Keukenhof!

Kötelező látnivaló a tulipánok szerelmeseinek.

Több, mint 7 millió virág várja, hogy teljes pompájában ragyogjon a látogatók örömére. Már csak néhány nap és megnyit a híres virágoskert, a hollandiai Keukenhof. Ebben az évben Keukenhof március 22 és május 13 között várja a virágok szerelmeseit!

Elsősorban tulipánjairól ismert az ország és a kert is, ami nem csoda, hiszen ebből a tavaszi virágból 800 fajtát csodálhatunk meg a 32 hektáros birtokon.

Az idei év témája a „Virágok romantikája” lesz. A meseszép kertecskék mellett minden nap virágbemutatókkal, ehhez kapcsolódó eseményekkel várják a látogatókat.

A történelmi parkot 1857-ben a romantika korában tervezték, a Keukenhof-i kastély díszkertjeként. 1950 óta milliónyi tulipánhagyma került elültetésre az évszázados bükkfák árnyékába, a tó köré, a kert egyéb részein. Nem csak tulipánok, de nárciszok, jácintok, egyéb tavaszi virágok is százszámra nyílnak itt. Idén ismét elkészül a több, mint 50 000 hagymásból álló mozaik is.

Keukenhof, Holanda ??
Es el mayor jardín floral que abre sus puertas, únicamente, 8 semanas al año. En el parque podrás encontrar jazmines, narcisos, iris, gladiolos, rosas, orquídeas y tulipanes. ? Cada año es rediseñado Keufkenhof, tiene una extensión de 32 hectáreas y más de 100 empresas dedicadas al cultivo de flores participan en el rediseño del parque, más de 7 millones flores son plantadas. El parque se encuentra subdividido en cuatro zonas que tienen el nombre de la familia real neerlandesa de los Oranje.
Ingresa al siguiente link de google maps y podrás recorrer una zona de Keukenhof?: https://www.google.com.mx/maps/@52.2695291,4.5442707,3a,78.7 y,226.98h,76.8t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAF1QipM2EuVgsgSzO9ZctJ 5bgbFaORLGf3EruyJs5MP-!2e10!7i10240!8i5120 #holanda #tulips

A post shared by SENSCHALLENGE (@senschallenge) on

A birtokon sétálva különböző tematikájú kertekbe csöppenhetünk. A Történelmi Kert 400 év tulipántermesztését mutatja be, Cupido kertjében megállhatunk egy csókra a Csókkapunál, az Üdülőkertben pálmafák alatt üldögélhetünk, a Lázadók Kertjében mindent szabad, ami máshol tilos, a Teakertben csupa olyan növény nő, amelynek leveléből, virágjából teát készíthetünk.

Forrás: keukenhof.nl