Most már kilátó mellett turistaház is várja a kirándulókat a Hármashatár-hegyen.

Alig negyedórányira Budapest belvárosától, tovább bővült a Hármashatár-hegyen rendelkezésre álló turisztikai paletta: a 38 férőhelyes turistaház a négy éve elkezdett és azóta megvalósított fejlesztések ékköve lett. A turistaház július közepei, ünnepélyes átadásával egy időben az április óta már látogatható kilátópont avatására is sor került.

Hármashatár-hegyi Turistaház

Hármashatár-hegyi TuristaházFotók: http://www.mozgasvilag.hu/

Ezzel megvalósult a ZöldBázis Turistaközpont néven létrehozott, korszerű ökoturisztikai létesítmény, amely egyben méltó módon tiszteleg a terület nagy múltra visszatekintő repüléstörténeti hagyományai előtt. A korábban már átadott erdei iskolával és rendezvényhangárral együtt mára rendezvényközpont, étterem, kilátópont és most már egy minden igényt kielégítő turistaház is várja a látogatókat – a csodálatos budapesti panorámáról nem is beszélve.

Guckler Károly KilátópontGuckler Károly Kilátópont
Fotó: http://magyarepitok.hu/

Nagyon fontos, hogy az erdő a társadalom minden igényét a lehető legmagasabb színvonalon úgy szolgálja ki, hogy közben a gazdasági és védelmi funkcióját is megőrzi. Az egészséges életmód elengedhetetlen része a természetben eltöltött idő, a főváros környéki erdőkben pedig évente csaknem másfél millió látogató fordul meg. A beruházás megvalósulásával remélhetőleg a Hármashatár-hegy még inkább megtelik élettel.

Új budai turistaházFotó: http://magyarepitok.hu/

Hármashatár-hegyi TuristaházFotó: http://www.turizmusonline.hu/

Az egykori pilótaotthonként funkcionáló, teljesen újjászületett Hármashatár-hegyi Turistaház Koller József Ybl-díjas tervező munkáját dicséri. Az épületben 38 férőhelyet alakítottak ki: a vendégek 12 kétágyas, valamint egy 8, illetve egy 6 ágyas szobában hajthatják álomra fejüket. A látogatók rendelkezésére áll egy közösségi helyiség is, teljesen felszerelt konyhával. A turistaházat az érdeklődők ez év őszétől vehetik először igénybe.