Hallottál már az erdei piacról?

Kirándulni, friss levegőt szívni és közben friss, házi termékek közt válogatni? Miért is ne?

Ez az erdei Mozgó Piac

Létezik egy zseniális kezdeményezés, amelyről egyre többen értesülnek, ez pedig a Mozgó Piac. A 2014 elején született nonprofit programot önkéntesek álmodták meg, és 2015 nyarán a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködésben került ki először a szabad ég alá, a Hidegvölgyi Erdészlak parkjába.

Erdei Mozgó Piac

Erdő-mező kincsei

Minden hónapban alkalom nyílik a piacozásra a szabad ég alatt, fantasztikus erdei környezetben, akár kirándulással összekötve is. Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjuk az erdő-mező kincseit és egyben családi programot kerekíthetünk szalonnasütéssel, kirándulással, függőágyakkal és kecskesimogatással, melyhez minden helyben adott.

Erdei Mozgó Piac

Már a Budakeszi Vadasparkban is

A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő, az ökológiai lábnyomunk méretét csökkentő kezdeményezés 2016. október 22-én, szombaton egy napra azzal a céllal költözik ki a Budakeszi Vadasparkba is, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók megismerjék a piacot, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes, kis- és őstermelői termékeket. Emellett gyönyörű erdei környezetben, friss őszi levegőn tölthessenek egy napot, kirándulással, kis- és nagy állatokkal, és gasztronómiai élményekkel egybekötve.

Erdei Mozgó Piac

A Mozgó Piac élénk forgataga és ínycsiklandozó ízei mellett a Budakeszi Vadaspark a WWF-fel karöltve különleges szakvezetésekkel, látványetetésekkel is készül a látogatóknak ezen a szombaton!

A 2016. október 22-i napról bővebb információ a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalán olvasható.

A havonta megrendezett Erdei Piacról és a Mozgó Piac Mozgalomról pedig a Mozgó Piac Facebook-oldalán lehet tájékozódni.