A dézsáktól a házfalig.

Ahogy megérkeznek az első tavaszias napok, máris égünk a vágytól, hogy növényekkel vegyük körbe magunkat: szeretnénk fűszereket, virágokat, zöldségeket az ablakpárkányba, balkonra, teraszra, kertbe. Tudjuk, hogy a saját termésnek nincs párja, éppen ezért a legkisebb lakásban is igyekszünk egy cserép bazsalikomot, koktélparadicsomot termeszteni.

Nem kell feltétlenül hatalmas kertekben és rendezett sorokban gondolkodnunk. A termesztő edényünk is készülhet házilag, nem csak a bolti cserépben növekednek a növények. Varázslatos kaspók, tartók kerülhetnek ki az ügyes kezű hobbikertészek régi, kopott, használt dézsái, vödrei közül. Nem beszélve arról, hogy akár a kerítésre, házfalra is bátran tervezhetünk kiskertet!

Egyre elterjedtebbek a kockás kertek (négyzetláb kertek), ahol nem sorokba, hanem kockákba vetik a növényeket. Ehhez először magaságyást építenek, és van, aki madzagokkal a négyzeteket is kijelöli. Ha ragaszkodunk a sorokhoz, akkor is bátran kipróbálhatjuk a magasított ágyásokat, arról nem is beszélve, hogy a derékfájósok is szeretni fogják.

Merítsünk inspirációt az alábbi képekből!

Fotó: www.bhg.com

Fotó: www.bhg.com

Fotó: www.twopeasandtheirpod.com

Fotó: www.gardeners.com

Fotó: justimagine-ddoc.com

Fotó: www.gabriolagirl.ca

Fotó: www.goodhousekeeping.com

Fotó: www.diynetwork.com

Fotó: juneauempire.com

Fotó: morethanchic.blogspot.com

Forrás: karmastream.com