Erre mindenki felkapta a fejét: miért kötögetnek a finn olimpikonok?

Összedobnak egy takarót, amíg sorba állnak.

Nem lehetett nem észrevenni, amit a finn olimpikonok műveltek a téli olimpián: kötögettek a sorukra várva, lazításképpen, rajtoló társuknak szurkolva. Nem hoztak magukkal elég sapkát, vagy fáznak és mellényt kötnek? Mi a fene folyik itt?

Természetesen a nézők, szurkolók is felfigyeltek a szokatlan jelenségre, az internetet elárasztották a képek és a kérdések.

A snowboardosok edzője, Antti Koskinen például lazán csattogtatta a kötőtűit, miközben a versenyzője éppen indulni készült az aranyéremért. Nem egy idegbeteg tréner, az biztos. A többiek ilyenkor szoktak utolsó pillanatos tanácsokat ordítani, vagy biztatóan hátba veregetni. Nem úgy Koskinen.

„Vidám hangulatban szerettünk volna rajtolni, egyszerűen jó kedvvel szeretnénk elindulni, úgyhogy pontosan erre van szükségünk”– mesélte Koskinen a sajtótájékoztatón.

„Amikor azt látom, hogy Antti kötöget, egyszerűen muszáj nevetnem, nem görcsölök”– tette hozzá Roope Tonteri snowboardos.

„Nem bánnom, ha kinevetnek”– helyeselt Koskinen. – „Nem a csiripelés az, amire mindenkinek szüksége van ilyenkor.”

Természetesen, a finn csapat tagjai a sajtótájékoztató alatt is kötöttek.

Ez az egész kötögetés egyébként nem teljesen új keletű dolog, már 2014-ben Szocsiban is előkerültek a kötőtűk, a csapat közösen dolgozott egy sálon, amit a 2016-ban nyári olimpiára menő társaik kaptak.

Idén a kötögetés azonban nem csak feszültség levezető, de nemesebb célt is szolgál. A finn csapat most egy takarót köt az elnök újszülött kisfiának. Sauli Niinisto finn elnök és felesége, Jenni Haukio első közös babája február 2-án született.

Nem mindenki száll be a közös pokrócba, Eetu Nousiainen síugró például saját sállal birkózik meg. „Remek takaró lesz belőle az elnök kutyájának” – viccelődtek vele a társai.

Forrás: www.mnn.com