Hív az erdő, verset mond a telefonfülke

Irány Pilisszentlászló!

Egy egészen különleges tárggyal gazdagodott a Pilis: egy piros, bedobós telefonfülke várja ezentúl a kirándulókat Pilisszentlászló közelében, az erdőben. Ha az Országos Kéktúra vonalán épp elhagyjuk a falut, és felemeljük a régi időket idéző, nyilvános telefon kagylóját, a megfelelő szám tárcsázásával verset mond a készülék.

Hazai zenészek, színészek és a művészvilág vállalkozó kedvű képviselői adták a hangjukat egy, a pilisszentlászlói erdőszélen megvalósuló művészeti projekthez.

A “Hív az erdő” egy régi, piros testű nyilvános telefonnak ad új életet, amely gombnyomásra verset mond bárkinek.

Közzétette: Hív az erdő – 2019. október 5., szombat

Az ötlet és a kivitelezés két lokálpatrióta érdemes: Ambrus Ildikó és Katona Ádám munkája nyomán szólalnak meg a költemények, többek közt Reményik Sándor, Grecsó Krisztián, Áprily Lajos tollából, Kollár-Klemencz László, Petruska András, Heinczinger Miklós hangján.

A “Hív az erdő” projekt hasznavehetetlen tárgyaknak szeretne új jelentést, funkciót adni úgy, hogy közben inspiratív módon felhívja a figyelmet környezetünkre és annak védelmére. Meghökkent, szórakoztat, élményt szerez.

A projektet életre hívó, civilben informatikusként dolgozó Katona Ádám elmondta: „Tizenöt éve áll a műhelyünkben ez a régi, pénzbedobós telefonfülkéből származó piros készülék, de csak most ugrott be, hogy tegyünk bele egy kis számítógépet, állítsuk az erdőbe, és nézzük meg, ki hogyan kerül vele interakcióba. Fontos számunkra a lakóhelyünk, Pilisszentlászló, és úgy gondoljuk, ezzel a telefonnal egy kis extrát, meglepetést nyújt a falu az ide látogató turistáknak.”

Mostantól tehát már nem csak a természet, a fák miatt érdemes útra kelni, de az irodalom is vár az erdőben!

Közzétette: Hív az erdő – 2019. október 5., szombat