Íme Budapest első trópusi strandja!

Az ország legtisztább vizű tavának partján koktélozhatsz.

A Lupa-tó mindig is ismert fürdőhely volt, sokáig azonban csak illegálisan és nem megfelelő körülmények között lehetett csobbanni benne. Ennek vége, a hivatalos megnyitó után ma már sok strandoló számára jelenthet felfrissülést az újjávarázsolt strandparadicsom.

Békásmegyertől nem egészen 3 kilométerre, a Megyeri híd közelében található bányató az ország egyik legnagyobb bányatava volt, az ilyen felhasználású állóvizek méretét ugyanis törvény szabályozta. A Megyeri hídon túl található bányatóból azonban a békásmegyeri lakótelepek minél gyorsabb felépítése érdekében jóval több építési anyagot kibányásztak, így hatalmas állóvíz keletkezett.

Lupa Tó

A korábban veszélyes, hirtelen mélyülő bányató partjait feltöltötték, így a strand biztonságosan használható akár kisebb gyerekek számára is. A víz kristálytiszta – benne megmártózva bőven másfél méternél mélyebbre is lelátni – és rendkívül kellemes hőmérsékletű.

A projektet jegyző Gerendai Károly szerint igazi trópusi strandra számíthatunk, színes napernyőkkel, tengerparti érzéssel. A környéken a jövőben folyamatos fejlesztések zajlanak majd, így, a 100 hektáros tó körül sportpályák, vízisport-létesítmények (wakeboard-pálya, csónakázási és búvárkodási lehetőség), futópálya, kutyabarát, illetve elkerített nudista strand is épül majd.

Lupa Tó

A Lupa-tó komplexum vonzerejét a fővároshoz való közelsége, illetve a barátságos jegyárak adják: egy felnőtt belépő 2000, egy gyerekjegy 1000 forintba kerül majd, de gondolnak a munka után csobbanni vágyókra is: az úgynevezett sunset-jegyekkel 17 órától napnyugtáig féláron látogatható a strand, emellett különféle családi csomagokat is igénybe lehet majd venni.

A Lupa-tó július 14-től, minden nap 9-től sötétedésig várja látogatóit. Kristálytiszta vízzel, fehér homokkal, strandröplabda és strandfoci pályával, valamint rengeteg élménnyel – érdemes kipróbálni!

Megközelíthetőség:

A Lupa-tó kivételesen előnyös lokációval rendelkezik. A főváros határában, az észak-budai agglomeráció szívében helyezkedik el, az M0-ás autóút Megyeri híd budai felvezető szakasza, illetve a Budapest-Szentendrét összekötő 11-es út kereszteződésétől mindössze 1 km-re található.

Az Árpád híd budai hídfőjétől 10 km-re fekvő helyszín elérhető:
– autóval: 12-20 perc (parkoló a strand bejárata mellett)
– tömegközlekedéssel: (HÉV – Budakalász állomásig) 17 perc + 1,8 km gyalogút
– kerékpárral: 30 perc

Facebook: http://www.facebook.com/lupatoofficial