Pont ez hiányzott: egy japán étterem megalkotta a sörlevest

Nem teljesen az, aminek látszik.

Mindig azt hisszük, hogy az ételek terén nem lehet már újat kitalálni, aztán jön a fagyis kürtőskalács, a szusiburger, a fekete macaron … és most a sörleves.

Egészen pontosan a sörramen – a ramen egy japán tésztaleves.

Szerencsére azonban nem arról van szó, hogy nudlik úszkálnak a malátalében – ez valójában ramen, csak éppen úgy fest, mint egy habos sör, és ennek megfelelően söröskorsóban szervírozzák. Az újdonságot egy Kanadában működő japán étterem, a Yuu Japanese Tapas kreálta.

A lé valójában hűtött húsleves, a tetejére pedig tojásfehérjéből készült hab és zselatin kerül, a tökéletes hatás kedvéért. Igazából az étel egyáltalán nem tartalmaz alkoholt.

View this post on Instagram

Alway RAMENber, don’t worry ? and BEER happy ? _ ???? ????? – This is not an alcoholic drink. The ramen noodles are served in a cold broth made with bonito flakes, with a layer of foam at the top which is made with egg whites and gelatine. The noodles were chewy and the broth was tasty. @yuujapanesetapas has extended the availability of the Beer ? Ramen ?,so go check them out. _ – _ _ _ • #ramen #japanesefood #yuujapanesetapas #beerramen #richmondeats #richmondbc #vancouverfoodie #vancouvereats #yvreats #yvrfoodie #vancouverfoodblogger #vancouverisawesome #dailyhivevan #beautifulcuisines #tattletips #604eats #vancityeats #narcityvancouver #foodporn #eater #eeeeeats #eatvancouver #vancouverbc #nomnomyvr #foodstagrams #igersvancouver #vancityfood #dailyfoodfeed #ramennoodles #vancityfamily2018

A post shared by ????? (@vancityfamily2018) on

Az étterem tulajdonosa, Julia Kubotani elmondta az Insider riporterének, hogy a rendhagyó ötlet egy forró Vancouver-i napon pattant ki a fejéből. Ahogyan ez lenni szokott: egyesek rajonganak érte, mások idegenkednek a nem mindennapi fogástól.

Az viszont biztos, hogy az ilyen kreatív ételek mindig nagyot szólnak és jól fogynak – ameddig nem jön egy újabb különlegesség, ami tarol.

Beer Ramen Is The Perfect Summer Dish

This place serves beer ramen. ?

Közzétette: INSIDER Presents – 2018. augusztus 28., kedd

Forrás: www.unilad.co.uk