Ez az írás a hétvégén is dolgozó, sikervadász embereknek szól, akik időnként jelentősen mellényúlnak.

A városi legendák tanításaival szemben a sikeres emberek általában sokat dolgoznak, és mivel úgy tűnik, hogy az olvasó is érdeklődik a klubtagság iránt, szeretnénk bemutatni egy pár esetet, ami inkább a kizáró tényezőkhöz hasonlít.

#1 Nincs ötleted, mi legyen

Nyilván nem kell mindent mindig megtervezni, különösen a hétvégén nem. De ha még vasárnap délben is azon gondolkozol, hogy mit kéne csinálni, akkor garantáltan nem tudod értelmesen eltölteni ezt a két pihenőnapot.

#2 Nincs időd a szeretteidre

Egész héten hajtottál, persze, hogy elhanyagoltál minden családtagot és barátot, akit szeretsz. De a hétvégén még bepótolhatod! Ha nem teszed, később megbánod.

#3 Átveszi a vezetést otthon az irodatechnológia

Állandóan a kezedben az okostelefonod? Fut a laptop az asztalon? Rajta tartod a szemed a levelezésen? OK, de akkor mikor fogsz kikapcsolni??

#4 Nem találtál semmit, ami élvezhető

Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak egyvalamit találj ki, amit a hétvégén szeretni fogsz és úgy érzed, magadért is tettél valamit.

#5 Két napig csak alszol

Olyan fáradt vagy, hogy kidőlsz, ez világos. De ha felrúgod a hétvégén a szokásos alvási ciklusodat, akkor ezért keményen megfizetsz majd hét közben. Legyél mértékletes a pihenésben is.

#6 Kényszeres vásárlásba kezdesz

Mikor, ha most nem? – érzéssel indul a dolog és csak azt veszed észre, hogy a nagy sietségben csomó dolgot vásároltál, amire nincs is szükséged, csak pillanatnyi örömre vágytál a kosárba rakásukkor.

#7 Nem gondolsz vissza a heti dolgokra

Eleget foglalkoztál a héten a munkával, miért kéne a hétvégén is a problémákon rágnod magad? Hát azért, mert most van időd átgondolni őket. Nyugodtan szánj most időt a korábban kérdéses dolgok nyugodt átgondolására.

#8 Csak a munkára gondolsz

Na jó, ez egy kicsit ismétlés, de az a lényeg, hogy hagyj magadnak egy kis szabad időt is, ne temetkezz el a hétköznapi gondokban szombaton és vasárnap is.

#9 Csak lustálkodj, aztán majd megbánod

Ne mondj le programokat csak azért, mert most „olyan fáradt” vagy. Ha megbánod, akkor sokkal rosszabb lesz. Gondolj arra, hogy a programokra is igaz, hogy evés közben jön meg az étvágy.

#10 Nem bírsz megnyugodni

Hozzászoktál a pörgéshez hét közben, igaz? Szombaton is rögtön indulnál ide-oda, napi több programot is bevállalsz, mert végül is belefér a napba. Hát, az a rossz hírem, hogy akkor nem fogsz pihenni és hétfőre nem töltődsz fel.

#11 Nem készülsz fel a jövő hétre

A hétvége persze nem a házi feladatodról szól, de azért arra veheted a fáradságot, hogy átnézd a naptárad, milyen feladataid lesznek a munkában és a magánéletedben a jövő héten. Nem lenne jó, ha úgy indulna a heted, hogy egy váratlan program miatt rögtön csúszol és ideges vagy, ugye?

~°~

Utólag elárulom, hogy nem a sikertelen hétvégékről akartam írni, hanem a sikeresekről. Aki ezekből a pontokból magára ismer, annál nincs elveszve semmi.