Egy román könyvtáros egy könyv hatására teljes hosszában leúszta a Dunát

Le a kalappal Avram Iancu előtt!

Avram Iancu egy petrozsényi könyvtáros, aki már csak emiatt is igen sokat olvas. Miután elolvasta Jules Verne A dunai hajós c. művét, úgy döntött, hogy teljes hosszában megnézi magának a Dunát – úszva. De mivel ő könyvtáros is, arra gondolt, hogy ezt a programot összeköti az olvasás népszerűsítésével.

Közzétette: Avram Iancu – 2017. szeptember 11.

A férfi a Duna forrásától, a németországi Donaueschingenből indult, és szombat délután szállt partra Sulinán, ahol kisebb tömeg várta. Ő lett az első könyvtáros, aki teljes hosszában leúszta a Dunát. Ami viszont még ennél is káprázatosabb: ő az első ember, aki mindenféle segédeszköz nélkül tempózta végig a távot.

Pentru compatriotii din TULCEA: maine in jurul orei 12:30, voi ajunge acolo si am sa ies in locul de la Hotel Delta.Da…

Közzétette: Avram Iancu – 2017. szeptember 13.

A férfi június 20-án indult el a németországi Donaueschingenből és azt tűzte ki célul, hogy naponta 50 kilométert úszik. Ezzel párhuzamosan arra szerette volna bátorítani a fiatalokat, hogy minél többet olvassanak. A közel 3 hónapos kaland alatt biztosan sok rajongót (és reméljük sok olvasót is) szerzett.

Ieri am facut un tur de forta pe Canalul Sulina. Am plecat de la intrarea in canal, de la mila 34 si am ajuns la Crisan,…

Közzétette: Avram Iancu – 2017. szeptember 15.

Avram Iancu egyébként már átúszta a La Manche csatornát is tavaly, 18 óra alatt, védőruha nélkül. Eddig a szlovén Martin Strel úszta le teljes hosszában a Dunát 2000-ben, 58 nap alatt neoprén ruha és békatalpak segítségével. Hat évre rá a kanadai Mimi Huges tette meg ezt a távot, csak neoprén ruhában, 90 nap alatt.

Gratulálunk a fantasztikus teljesítményhez!

Forrás: transindex.ro