Nemrég bemutattuk, hogyan lehet egyszerűen, maszatolás nélkül felvágni egy dinnyét. Most szintet lépünk: eláruljuk, miként lehet úgy meghámozni, hogy egyetlen falat se menjen kárba. Vigyázat, csalunk!

Mark Rober korábbi NASA-mérnök (itt találkoztunk már vele) nagy népszerűségre tett szert korábbi, ételekhez kapcsolódó, vicces videóival. Ő találta ki ezt a jópofa trükköt, amellyel garantáltan lenyűgözzük vendégeinket egy kerti partin.

Nem kell hozzá más, mint két, körülbelül egyforma méretű és alakú dinnye, egy éles kés, egy dörzsszivacs, egy kiszedőkanál és némi előkészítő munka.

Az egyik dinnyét vágjuk középen ketté és a kiszedőkanállal kanalazzuk ki a tartalmát, amíg csak a héj marad. A második dinnye héját vágjuk le kisebb darabokban, a rajta maradó fehér részeket pedig dörzsöljük le a szivaccsal. Alakítsuk olyan formára, hogy pont illeszkedjen az üres héjakba, és már kész is!

Az egész megvan körülbelül 10 perc alatt, a zajos siker garantált. A kiszedett dinnyebél sem megy kárba, lehűtve ugyanúgy fogyasztható, mintha darabokban vágtuk volna ki.

Jó szórakozást! 🙂