Ingyen kajakozhatunk Európa számos pontján egy kis apróságért cserébe…

Zöld városnézés.

Zseniális ötlet: a GreenKayak névre hallgató programtól ingyen bérelhetünk kajakot, ha az evezés közben hajlandóak vagyunk összeszedni a vízben lebegő hulladékot. Az európai vizeken elérhető lehetőség egyesíti a kalandos városnézést a környezetért tett lépésekkel.

A környezetbarát kezdeményezés elérhető Dániában, Norvégiában, Németországban és Írországban is.

Tekintve, hogy a vizeink szennyezése egyre égetőbb probléma, valóban remek célkitűzés, hogy azok segítségével tisztítsák meg az adott környezet, akik rajonganak érte. A zöld kajakozók eddig már több, mint 12 tonna szemetet gyűjtöttek össze, a program 2017-es indulása óta.

Közzétette: GreenKayak – 2019. május 3., péntek

Amennyiben szeretnénk részt venni a kezdeményezésben, kétórás idősávot foglalhatunk 2 személyre (kizárólag 18 év feletti, úszni tudók részére). A helyszínen egy kétszemélyes kajakon kívül kapunk mentőmellényeket, zsákot a szemétnek és szemétszedő eszközt is. Ezt követően indulhatunk evezni, ha pedig útközben úszó-lebegő szemétbe botlunk, szedjük össze! Két óra elteltével kell leadnunk a kajakot és a szemetet, azzal a jó érzéssel, hogy egy kis lépést tettünk a tisztább vizekért.

Közzétette: GreenKayak – 2019. május 3., péntek

Forrás: www.housebeautiful.com