Zseniális ötlet, hogy minél több csodát láthassunk.

Kevesen tudják, hogy angolszász mintára már hazánkban is létezik a kertnéző mozgalom, amely lehetőséget biztosít a hazai magánkertek látogatására. Azaz előre meghirdetett időpontokban bárki csatlakozhat, és besétálhat egy szakértők által kiválasztott, gyönyörű kertbe.

A látogatások célja amellett, hogy egy kellemes sétát tehetünk a nem mindennapi kertekben az, hogy inspirációkat, ötleteket merítsünk, tapasztalatot cseréljünk a kert gondozóival, gazdáival. Testközelből csodálhassuk meg a növényeket, figyelhessük meg az igényeiket, tapasztalhassuk meg a kert használhatóságát.

Az előre meghirdetett nyíltnapokon különleges zöldfelületekbe pillanthatunk bele, amelyek mind-mind más szeletét mutatják meg a kertkultúrának. Van itt zen kert, ahol az ázsiai kertépítő stílust csodálhatjuk meg. Sétálhatunk egy jól ismert kertészet kulisszái mögött. Felkereshetünk egy buja növényekkel teli, angolos kertet, de különleges élmény a hagymásokkal teli, 7000 nm2-es gyűjteményes kert körbejárása is.

Aki kedvet kapott bepillantani néhány lenyűgöző magánkertbe, a felkereshető kertek listáját itt találja: http://www.kertnezoben.hu/index.php/kertjeink

Az alábbi linken pedig tájékozódhat és jelentkezhet a nyílt napokra: www.kertnezoben.hu