9 balszerencsét hozó dolog a házban

Ha babonás vagy, ezektől mielőbb szabadulj meg!

Sokan igyekeznek azon, hogy növényekkel, amulettekkel szerencsét vagy csak jó hangulatot csalogassanak a házba. Jó, ha tudjuk, hogy léteznek olyan tárgyak is, amelyek a babona (vagy éppen a feng shui) szerint balszerencsét, bajt hoznak a lakásba. Amennyiben te is azok közé tartozol, akik hisznek efféle dolgokban, akkor az alábbi dolgokat hajítsd ki mielőbb.

1. Elromlott óra

Nem működő dolgokat a házban tartani rossz ómen, de ha egy elromlott óráról van szó, az különösen veszélyes. Állítólag halálesetet vetít előre.

Fotó: Getty

2. Fekete ajtó

Bár a fekete ajtó nem túl elterjedt, jobb, ha tudjuk, hogy a feng shui szerint a fekete ajtó a rossz szerencsét invitálja a házba, kivéve, ha az ajtó északra néz.

Fotó: Getty

3. Tükrök

Nem csak az összetört tükör hoz balszerencsét. A legenda szerint a fényvisszaverő üveg ellophatja a lelkedet, a viktoriánus korban ezért takarták le a tükröket, ha valaki meghalt, mert attól tartottak, hogy fogva ejti az elhunyt lelkét.

Fotó: Getty

4. Lejárt naptár

Nem jót jelent, ha nem lapozunk a naptáron, és elmúlt hónapot vagy évet mutat. Mivel a múló időre emlékeztet, ha rossz irányban használod, az hátrányosan hat az életedre (másként mondva: erősen megrövidítheti azt).

Fotó: Getty

5. Törött pohár, bögre, tányér…

Már az első csorbulásnál, repedésnél ki kell hajítani a bögrét, tányért, tálat. Miért? Mert a feng shui szerint a különböző edények a gazdagságot és a családot szimbolizálják. Ha egy törött tányéron étkezel, az biztosan töréseket fog okozni az életedben is.

Fotó: Getty

6. Tüskés növények

Megint csak a feng shui mondja, hogy a tüskés növények (kivétel a rózsák) rossz szerencsét hoznak a házba. Ki a kaktuszokkal!

Fotó: Getty

7. Halott növények

A kiszáradt, elpusztult, tönkrement növényeket lehetőleg mielőtt dobjuk ki. Azon túl, hogy csúnyák, a babona szerint rossz szerencsét is jelentenek.

Fotó: Getty

8. Zöld falak

A zöld falakról azt tartják, hogy nyugtató hatásúak, de az Egyesült Királyságban és az USA-ban egyáltalán nem vélik szerencsés választásnak, mert még az 1700-as években egy svéd kémikus arzénből állította elő a zöld falfestéket, ami aztán több embert megölt a kipárolgása során – így a mai napig idegenkednek ettől a falszíntől.

Fotó: Getty

9. Üres hintaszék

Az írek úgy hiszik, hogy az üres hintaszék a sötét erőket hívja be, hogy foglaljanak helyet. Sőt, ha a szék magától mozog, az azt jelzi, hogy egy rosszindulatú szellem már megtelepedett benne, és halált vagy bajt fog hozni a családra.

Fotó: Getty

Forrás: HouseBeautiful