Ezzel a kis trükkel 30 másodperc alatt megpucolhatunk egy egész fej fokhagymát!

A fokhagymás ételek elkészítését ez a kis turpisság nagyban megkönnyíti és lerövidíti. Ráadásul mindössze egy befőttes üvegre van szükségünk hozzá. Lássuk!

Gondoljunk csak bele: még a vérbeli szakácsok szeme is elkerekedik, ha a recept frissen felaprított fokhagymagerezdeket ír elő. Hogy miért? Mert bár mindannyian szeretjük e lényeges hozzávaló pompás ízét, a hosszadalmas pucolás sokszor igencsak idegőrlő. De ennek vége! A videón bemutatott egyszerű, frappáns megoldással gyerekjáték a fokhagymapucolás!

Nem kell többé bajlódnunk, bíbelődnünk a fokhagyma papírvékony héjával. A fokhagymafejet tegyünk egy befőttes üvegbe, csavarjuk rá a fedelét, majd kezdjük el rázni. Rázzuk az üveget, amennyire csak tudjuk, körülbelül fél percig. A fedelet levéve látni fogjuk az áhított eredményt: az egymástól különvált, héj nélküli fokhagymagerezdeket. Ne féljünk kipróbálni: a módszer sikerének titka az üveg nagyon gyors, erőteljes rázása, amelynek eredményeként a gerezdektől sokkal könnyebben elválik a héjuk. Ezek után mi mást is kívánhatnánk: kellemes főzőcskézést mindenkinek!