Elképesztő virágdíszeket kaptak a brüsszeli szobrok

Egy virágkötő különös alkotásai.

Ha szobor és Brüsszel, akkor mindenkinek a Mannekin Pis ugrik be, amely a világ egyik legismertebb szobra. Annyira, hogy valószínűleg rajta kívül nem is tudunk más köztéri alkotást felidézni a városból. Egy virágkötő, bizonyos Geoffroy Mottart úgy gondolta, hogy változtat ezen. Az elmúlt évben takarosan felöltöztette a brüsszeli szobrokat virágparókákkal, szakállakkal, bajusszal vagy éppen sapkával díszítve őket. Így kívánta felhívni a figyelmet a szinte ismeretlen alkotásokra.

„Azt vettem észre, hogy a legtöbb ember egyszerűen elsiet mellettük, ügyet sem vet rájuk.” – fejti ki Mottart a honlapján. „Ha teszek rájuk egy kis virágdíszt, akkor az emberek odafigyelnek ezekre a szobrokra is.”

#statue #flowers #sedum #chrysenthemum #bruxelles #belgium #arts #art-végétale #armandbernier

A photo posted by Geoffroy Mottart (@geoffroymottart) on

Míg a friss virágokból készült installációk (amelyeknek az alkotójuk a Fleurissements nevet adta) mindössze 1-2 napig tartanak, addig a képek örökéletűek: ezért mielőtt leszedi őket, Mottart megörökíti az Instagramon, így ez egész világ megcsodálhatja a műveket.

A városban található legkülönbözőbb szobrok sorra kerültek már, de az alkotó nagyon szeret visszatérni II. Lipót belga király szobrához, ami a Duden Parkban áll.

#statue #flowers #bruxelles #belgium #rose

A photo posted by Geoffroy Mottart (@geoffroymottart) on

Egyre bonyolultabb alkotások készülnek, ez az istennő például egy lila virágsörényt kapott.

Ó, az a híres virág bajusz!

#statue de #vandesandeFélix à #koekelberg #brussel en #belgium pou l #artdanslaville avec des fleurs d #été

A photo posted by Geoffroy Mottart (@geoffroymottart) on

Ezen a felvételen pedig azt láthatjuk, hogy miként készülnek a színes virágcsodák: