Kihagyhatatlan munka: légy gondnok egy lakatlan tasmán szigeten!

2017. január 30-ig várják a párok jelentkezését.

Elég erős a kapcsolatotok? Akkor egy romantikus vakációnak is felfoghatjátok a munkát: a Tasmán Park és Vadőrség ugyanis jelentkezőket keres egy meglehetősen érdekes állára. Kifejezetten párokat várnak a Maatsuyker szigetre, aféle gondoknak. A kb. 186 hektárnyi földdarab Tasmánia déli partjaitól 10 km-re fekszik, és márciustól szeptemberig vagy szeptembertől márciusig tartó beosztásban várja gondnokait.

Nem árt, ha a jelentkezők már bizonyították, hogy bírják az összezártságot és az elszigeteltséget. Itt ugyanis jut mindkettőből: a munkát elnyerők kizárólag vészhelyzet esetén hagyhatják el a szigetet, helikopteres mentés során. Teljesen elvágva élnek majd a szárazföldtől, és internet és TV sem rabolja el az idejüket, ugyanis egyik sincs a szigeten.

A gyönyörű, vadregényes sziget bizonyára tartogat elég látnivalót, még ha a nedves, zord, szeles időjárás nehezíti is az életet.

A feladat egyébként nem megerőltető. A világítótorony automatizált, úgyhogy csak őrizni kell, valamint fenntartani az épületeket, felszereléseket, tereptárgyakat. Naponta kell meteorológiai jelentéseket küldeni, ezért fizetés is jár. Háromhavonta érkezik utánpótlás az ellátmányban, de addig is ott a zöldségeskert, ahol bátran lehet az asztalra valókat termeszteni. A hálót és a fürdőt sem kell senki mással megosztani.

Fotó: Tasmania Parks and Wildlife Service/Facebook

Ez a kilátás azért elég motiváló, nem?

Maatsuyker Island Lighthouse Tasmania #awesomebeachhousebicheno #tasmania #southernocean #swell #sea #island #lighthouse

A photo posted by Awesome Beach House Bicheno (@bicheno_awesome_beachhouse) on

Jelentkezni január 30-ig lehet. Kedvet kaptál? Ne habozz, kattints ide:

www.parks.tas.gov.au